Otthon készült

Juhtejből készített vodkát egy angol gazdaság

A sajtgyártás során visszamaradt, sok cukrot tartalmazó tejsavót hasznosítják.

Nem tudjuk, hogy mennyire hiánypótló, de végre(?) kapható juhtejből főzött vodka.

Kapcsolódó

Az angol családi gazdaságnál jött az ötlet, hogy a Valais Blacknose juh és egy brit tejelő fajta keresztezésével létrehozott új fajta, a „Black Lion” tejéből vodkát készítsenek. Pontosabban a sajtgyártás során visszamaradt, sok cukrot tartalmazó tejsavót hasznosítják ilyen módon, amit egyébként ki szoktak önteni, itt viszont fermentálják.

A párlatot a Cotswold patak vízével hígítják, így lesz teljes a Blacklion néven forgalmazott juhtej vodka.

Az újítást a szakma is elismeri, számos díjat nyert már a termék, idén megszerezte az American Distilling Institute’s International Spirits Competition aranyérmét, és egyben „A legjobb nemzetközi vodka” kategória legjobbjának ítélték.

Kapcsolódó
Juhnyájat mentett meg a tűzvésztől egy pásztorkutya Ausztráliában
Patsy az internet új hőse, aki életét kockáztatva segítette gazdáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.