Virágzó vidékünk

Izgalmas kalandtúrákat kínál a Magyar Nemzeti Parkok Hete

MTI/Ujvári Sándor
MTI/Ujvári Sándor
A rendezvénysorozat keretében szeptember 13-19. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitó hétvégéjének szeptember 10-12. között a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivál rendezvényéhez – írta a Magyarnemezetiparkok.

A Gödöllő Királyi Kastélyban átfogó képet kapnak a látogatók hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A rendezvényen megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket is. Erről érdemes tudni, hogy e védjegy a vásárlók és fogyasztók számára garanciát jelent, hogy a termék, szolgáltatás az adott régióból származik, környezetkímélő módon előállított, jó minőségű, és az adott területhez, kulturális örökséghez, helyi hagyományokhoz és értékekhez közvetlenül kapcsolódik.

Kapcsolódó
Másfélmillió fát ültettek el tavaly Magyarország nemzeti parkjai
A faültetés nagyon fontos, olyan, mintha minden egyes fa ültetésével megnövelnénk a Föld tüdejét.

Hazánk látja el az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának soros elnökségét. E fontos alkalomból a fesztivál során megtekinthető a Tájodüsszeia 2021 kiállításból készült poszterválogatás is. Az Európa Tanács Táj Egyezményéhez kapcsolódó tablók a magyar tájépítészek 2015 utáni legjobb terveiből, legjelentősebb munkáiból, kutatásaiból és legszínvonalasabb megvalósult alkotásaiból adnak ízelítőt.

Vadregényes tájaival, egyedülálló élővilágával, különleges történelmi és kulturális értékeivel az idén 25 éves Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a kiemelt vendég, melynek ökoturisztikai létesítménykínálatát 3 látogatóközpont, 6 barlang, 1 arborétum, 4 tematikus bemutatóhely és 5 szálláshely gazdagítja.

A folytatásban, szeptember 13-19. között valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várnak földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A Magyar Nemzeti Parkok színesen összeállított ajánlataikkal mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A hét programjairól IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Kapcsolódó
Kvíz: mennyire ismered hazánk nemzeti parkjait?
Melyik nemzeti parkunkban él a világ legnagyobb repülni képes madara, a túzok? És melyik nemzeti parkban fészkel a hazai rétisas és fekete gólya populáció legnagyobb állománya?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik