Életmód

Súlyosbodó alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés

pixabay
pixabay
Az elegendő mennyiségű és minőségi alvás elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. Van, akinek bárhol, bármikor, bármennyi megy, mások minden zavaró tényező miatt hosszasan forgolódnak.

Az alvásproblémák egyik egyre súlyosbodó oka a globális felmelegedés, ami a nőket és a beteg, idősebb embereket viseli meg leginkább.

Kapcsolódó
Hősokkot okozhat az erdők életében a globális felmelegedés
A nyári hőhullámok gyakoriságának várható növekedése miatt megváltozhat az erdők biodiverzitása.

Az Ecolounge által közzétett tanulmány szerint a nappali és éjszakai hőmérséklet emelkedése miatt egy átlagos ember már évi 44 órát veszít az alvásidejéből – írta meg az Agrotrend.

Ez az idő várhatóan tovább fog nőni a hőmérséklet további emelkedésével.

A felmelegedés egy fokára jutó alvásveszteség körülbelül negyedével magasabb a nőknél, mint a férfiaknál, kétszer magasabb a 65 év felettieknél, és háromszor magasabb a szegényebb országok lakosainál.

A kutatók 68 országból 47 ezer ember által 7 millió éjszaka alatt használt alváskövető karkötők adatait dolgozták fel a tanulmányban.

A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy nincs jele annak, hogy képesek lennénk alkalmazkodni az egyre melegebb éjszakákhoz.

Kapcsolódó
Áldást jelent a borászatoknak a globális felmelegedés
Az 1800-as években lehetett utoljára olyan meleg, hogy az ideihez hasonlóan jó évjáratú bort tudtak készíteni a Balti-tengernél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik