pixabay
Életmód

Súlyosbodó alvásproblémákat okoz a globális felmelegedés

Az elegendő mennyiségű és minőségi alvás elengedhetetlen egészségünk megőrzéséhez. Van, akinek bárhol, bármikor, bármennyi megy, mások minden zavaró tényező miatt hosszasan forgolódnak.

Az alvásproblémák egyik egyre súlyosbodó oka a globális felmelegedés, ami a nőket és a beteg, idősebb embereket viseli meg leginkább.

Kapcsolódó
Hősokkot okozhat az erdők életében a globális felmelegedés
A nyári hőhullámok gyakoriságának várható növekedése miatt megváltozhat az erdők biodiverzitása.

Az Ecolounge által közzétett tanulmány szerint a nappali és éjszakai hőmérséklet emelkedése miatt egy átlagos ember már évi 44 órát veszít az alvásidejéből – írta meg az Agrotrend.

Ez az idő várhatóan tovább fog nőni a hőmérséklet további emelkedésével.

A felmelegedés egy fokára jutó alvásveszteség körülbelül negyedével magasabb a nőknél, mint a férfiaknál, kétszer magasabb a 65 év felettieknél, és háromszor magasabb a szegényebb országok lakosainál.

A kutatók 68 országból 47 ezer ember által 7 millió éjszaka alatt használt alváskövető karkötők adatait dolgozták fel a tanulmányban.

A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy nincs jele annak, hogy képesek lennénk alkalmazkodni az egyre melegebb éjszakákhoz.

Kapcsolódó
Áldást jelent a borászatoknak a globális felmelegedés
Az 1800-as években lehetett utoljára olyan meleg, hogy az ideihez hasonlóan jó évjáratú bort tudtak készíteni a Balti-tengernél.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!