Életmód

Mélyszegénységben élőket nyaraltatna a Balatonnál egy gyenesdiási anyuka

mti/varga györgy
mti/varga györgy
Szinte az egész országban vannak pártfogoltjai, adományok pedig sok esetben külföldről is érkeznek.

Család és munka mellett, időt nem sajnálva, több mint 13 éve segít adományozók segítségével rászoruló családokat, intézményeket egy kétgyermekes gyenesdiási anyuka. Annak érdekében, hogy az adományozók megismerhessék pártfogoltjaikat, 2022. augusztus 13-án Melinda és csapata találkozót szervez a gyenesdiási Nagymezőre – írta a helyi tourinform iroda közleményére hivatkozva a hirbalaton.hu.

Kapcsolódó
2 hónap alatt 6 tonna zöldséget osztottak szét a rászorulóknak a cserdi romák
A mélyszegénységben élők egy szem krumplinak is tudnak örülni.

Életének egy szakaszában, amikor ő maga szorult támogatásra, Melinda megfogadta, hogy ha teheti, lehetőségeihez mérten segítő kezet fog nyújtani másoknak.

Kezdetben csak helyi, környékbeli családokkal volt kapcsolata, a közösségi médiában elindított csoportja révén azonban mára szinte az egész országban vannak pártfogoltjai, adományok pedig sok esetben külföldről is érkeznek

– olvasható a közleményben.

A munka dandárját – szervezést, utánajárást, egyeztetést – maga végzi, egyéb feladatokhoz – mint például pakolás, fuvarozás, kölcsönautó, vagy éppen üzemanyag támogatás – a csapatában kér és kap segítséget. Ahogy fogalmaz:

összefogásban rejlik az erő, de a bizalom is egy nagyon fontos kulcsszó.

Számtalan sorssal találkozott a hosszú évek során. Vannak, akiknek csak egy segítő kézre van szükségük és egy átmeneti időszakban kell támaszul szolgálni, de vannak, akik folyamatos támogatásra szorulnak.

Az augusztus 13-i találkozó helyszíne a gyenesdiási Nagymező

Év közben szokott tematikus adománygyűjtő akciókat hirdetni, mint például iskolakezdési, karácsonyi vagy húsvéti időszak, de összességében – ahogy a szlogenje is mutatja – egész évben aktívan mozgatja a szálakat. Tartós élelmiszerek mellett hol bútorokat, konyhai eszközöket közvetít, máskor ruhákat, ágyneműt, törölközőt – annak függvényében, kinek mire van szüksége, illetve az adományozóktól milyen felajánlások érkeznek.

Folyamatban van egy alapítvány létrehozása is, hogy a magánszemélyek mellett további támogatói kört is be tudjanak vonni tevékenységükbe.

Annak érdekében, hogy az adományozók megismerhessék pártfogoltjaikat, 2022. augusztus 13-án Melinda és kis csapata egy nagy találkozót szervez a gyenesdiási Nagymezőre. Az egész napos eseményre mindenkit szeretettel invitálnak.

Vendégül látják az adományozottakat, de lesz bűvészműsor, csillám- és arcfestés, modellező bemutató, zenés program, és tombola is.

Hosszútávú tervei között a mélyszegénységben élő gyerekeknek szeretne nyaralási lehetőséget biztosítani, melynek első kedvezményezettje egy borsodi család, akik a már említett augusztusi eseményre érkeznek a Balatonhoz

– áll a közleményben.

Az augusztus 13-i rendezvény részleteiről IDE KATTINTVA olvashatók információk.

Kapcsolódó
Rászoruló családok januárját aranyozta be az X-Faktor győztese
Oláh Gergő nem felejtette el azt a szegénységet, ahonnan elindult. Ma is lelkén viseli a nehéz sorsúak életét.
Olvasói sztorik