Kertünk-Portánk

Ültesd el ezt a nyolc virágot a kertedben és melléd áll a szerencse

pixabay.com
pixabay.com
Egy kis szerencse sosem árt!

Az hogy szép legyen a kertünk, mindannyiunk vágya. Az, hogy szerencsések legyünk az életben, szintén a kívánságaink közé tartozik. Ha pedig mind a kettő lehet egyszerre – hát az egyenesen nagyszerű.

Nem is kell mást tenni, mint tele ültetni a kertünk szerencsét hozó virágokkal, írja a marthastewart.com.

Ha ezt a szempontot tartjuk szem előtt, ezeket a virágokat mindenképpen ültessük az udvarunkba:

pixabay.com

Körömvirág
A körömvirág nemcsak a kártevők elűzésében segít, de egyesek hite szerint védelmet nyújt a gonosz szellemekkel szemben is.  Vannak, akik azt állítják, a körömvirág a szivárvány végén lévő aranyedényt képviseli, és a szerencsét szimbolizálja. A szerencsés növény mindenesetre remekül mutat a kertben, és már tavasztól az első fagyig virágzik.

Futórózsa
A futórózsa sokak kedvence, és állítólag a szerelemben lesz szerencsés az, akinél nyílik. Tökéletes kerti rácsra vagy lugasnak. Csak egy kis öntözés, és pompázik a kert.

Krizantém
Egy virág, amelyet ősszel mindenütt látni, s ami több szempontból is szerencsét hozhat. A kínai kultúrában például a krizantémot a hosszú élet és a szerencse szimbólumaként kínálják az időseknek. Az arany krizantémok különösen kedvezőek lehetnek, mivel állítólag gazdagságot és jólétet is képviselik.

pixabay.com

Pünkösdi rózsa
Ez a hatalmas fejű virág jólétet és szerencsét hoz, ezért gyakran megtalálható az esküvői csokrokban. A pillangók is  özönlenek erre a virágra, ami igazán pompásan mutat minden kertben.

Azálea
Az azáleák a bőséget és a szépséget képviselik, és tömegesen ültethetők. Ha meg szeretnénk duplázni a szerencsét, próbáljuk azt a fajtát ültetni, ami sokáig virágzik. Nem bánjuk meg.

Amarillisz
Egy másik szerencsét hozó virág az amarillisz. A szerencsét és a sikert is jelképezi, szokták is ajándékba adni az eredményekért. Kezdő kertészeknek is ideális választás.

pixabay.com

Nárcisz
A nárcisz a szerencse és a jólét jelképe a kínai újév idején. Könnyen kezelhető, bájos és népszerű  növény. Azt mondják, hogy aki tavasszal látja az első nárciszvirágzást, annak szerencséje lesz a következő 12 hónapban.

Sárga rózsa
A sárga rózsa a barátság és szeretet virágaként ismert, de boldogságot és szerencsét is hozhat. Az biztos, hogy nincsen igazi kert rózsa nélkül, s ha már lehet választani, a sárga mindenképpen a kiválasztottak közt legyen. Sosem árt egy kis plusz szerencse!

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik