Mozaik

A nevetésben látja a hosszú élet titkát a világ legöregebb férfija

Öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája van. Kedvenc hobbija a szépírás, kedvenc étele pedig a puding és a fagyi, amelyeket ma is fogyaszt.

Szerdán ismerték el a világ legidősebb élő férfijaként a 112 éves japán Vatanabe Csitecut, aki  Niigata tartományban, Dzsoecu városban él egy idősotthonban, családja szerint jó egészségben, írja az MTI.

Mosolyogva vette át a tanúsítványt a Guinness Világrekordok képviselőjétől, és a kérdésre, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, azt felelte, szerinte a nevetés az.

A hosszú élet titka a százévesekkel teli falu lakói szerint
Sokak a mediterrán diétának tudják be a magas átlagéletkort, sokan valami teljesen másnak.

Vatanabe 1907. március 5-én született földműves családba. Húszévesen Tajvanra került, ahol cukorgyárban helyezkedett el. A második világháború végén tért haza, nyugdíjazásáig köztisztviselőként dolgozott. Öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája van, velük ünnepelte, hogy korrekorder lett. Kedvenc hobbija a szépírás. Kedvenc étele a puding és a fagyi, amelyeket ma is fogyaszt.

A korábbi rekordot is egy másik japán, a Hokkaido szigetén élő Nonaka Maszazo tartotta, aki 2019. január 20-án hunyt el 113 évesen. A világ legidősebb nője is japán, a Fukuoka tartományban élő Tanaka Kane, aki január 2. töltötte be 117. életévét.

A Gerontology Research Group (GRG) nyilvántartása szerint Vatanabe az egyetlen férfi a világ 30 legidősebb embere között.

Kiemelt kép: MTI/AP/Kyodo News

A sziget, ahol 81 évesen fiatalnak számítanak az emberek
Ikaria lakosságának egyharmada megéli a 90 éves kort.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik