HIRDETÉS
Otthon készült

Különleges csemege az othelló szőlős fahéjas kalács

Drozgyikné Szabó Éva
Drozgyikné Szabó Éva
Ez igazi ínyencség.

Nincs is jobb, mint egy isteni vasárnapi ebédet süteménnyel megkoronázni. Van, aki a krémesekre esküszik, mint amilyen például a Zala kocka vagy a Kinder tejszelet, más az islerre, rétesre, fánkra teszi a voksát, van, aki a kalácsot szereti. És akad olyan is, aki azt a tortát, amit még sütni sem kell.

Egyikkel sem lehet melléfogni, a kalács is mindenki kedvence. Lehet meggyes, kakaós, foszlós fonott, de akár lehet othelló szőlős fahéjas is, ami igazi ínyencség.

Kapcsolódó
A 15 legegyszerűbb süti- és tortakrém recept egy csokorban
Kezdőknek és haladóknak, kipróbált receptek mindenkorra.

Ennek a receptjét kaptuk meg most meg Drozgyikné Szabó Évától.

Drozgyikné Szabó Éva

Először egy sima foszlós kalács készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 7 dkg puha vaj,
  • 1 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2,5 dl langyos tej,
  • 3 dkg élesztő
  • 2 fürt othelló szőlő

Elkészítése:

Kelesztés után jó nagyra ki kell nyújtani, kevés olvasztott vajjal vagy olajjal bőven meg kell kenni, (ez plusz vaj, mert a 7 dkg mind belemegy a tésztába), meg kell szórni a fahéjas cukorral elkevert othelló szőlővel, majd fel kell tekerni.

Drozgyikné Szabó Éva
Drozgyikné Szabó Éva

Ezután a újra kell keleszteni, majd sütés előtt meg kell kenni 1 tojássárgája és 2 evőkanál tej keverékével. Közepes hőfokon sütjük.

Drozgyikné Szabó Éva

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó
Utánozhatatlan áfonyás ízbomba a gesztenyés alagút
A fehércsokoládét se felejtsük ki belőle.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik