Otthon készült

Különleges csemege az othelló szőlős fahéjas kalács

Drozgyikné Szabó Éva
Drozgyikné Szabó Éva
Ez igazi ínyencség.

Nincs is jobb, mint egy isteni vasárnapi ebédet süteménnyel megkoronázni. Van, aki a krémesekre esküszik, mint amilyen például a Zala kocka vagy a Kinder tejszelet, más az islerre, rétesre, fánkra teszi a voksát, van, aki a kalácsot szereti. És akad olyan is, aki azt a tortát, amit még sütni sem kell.

Egyikkel sem lehet melléfogni, a kalács is mindenki kedvence. Lehet meggyes, kakaós, foszlós fonott, de akár lehet othelló szőlős fahéjas is, ami igazi ínyencség.

Kapcsolódó
A 15 legegyszerűbb süti- és tortakrém recept egy csokorban
Kezdőknek és haladóknak, kipróbált receptek mindenkorra.

Ennek a receptjét kaptuk meg most meg Drozgyikné Szabó Évától.

Drozgyikné Szabó Éva

Először egy sima foszlós kalács készül.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt,
  • 7 dkg puha vaj,
  • 1 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 2,5 dl langyos tej,
  • 3 dkg élesztő
  • 2 fürt othelló szőlő

Elkészítése:

Kelesztés után jó nagyra ki kell nyújtani, kevés olvasztott vajjal vagy olajjal bőven meg kell kenni, (ez plusz vaj, mert a 7 dkg mind belemegy a tésztába), meg kell szórni a fahéjas cukorral elkevert othelló szőlővel, majd fel kell tekerni.

Drozgyikné Szabó Éva
Drozgyikné Szabó Éva

Ezután a újra kell keleszteni, majd sütés előtt meg kell kenni 1 tojássárgája és 2 evőkanál tej keverékével. Közepes hőfokon sütjük.

Drozgyikné Szabó Éva

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó
Utánozhatatlan áfonyás ízbomba a gesztenyés alagút
A fehércsokoládét se felejtsük ki belőle.
Olvasói sztorik