Otthon készült

Drágább lesz a karácsonyi halászlé

mti/sóki tamás
mti/sóki tamás
A szakemberek szerint ezer forint felett lesz a ponty kilója.

Megkezdődött az őszi lehalászás a somogyi tavakon. Az aszályos időjárás miatt az érzékenyebb halfajokból kevesebb van, de a pontyállomány bőséges és a karácsonyi ünnepekre minden fogyasztót ki tudnak szolgálni, írja a Sonline.

Kapcsolódó
Milyen halászlé kerüljön a karácsonyi asztalra?
Balatoni, szegedi vagy bajai? Ki, melyiket szereti jobban?

A pontyokat, busákat, keszegeket, süllőket mérlegelik, és utána az oxigénnel dúsított víztartályokba kerülnek. A tervek szerint a lehalászások a keményebb fagyokig zajlanak, majd ezt követően a telelő tavakból szolgálják ki vásárlóikat.

A nyári aszályos idő nem kedvezett a halgazdálkodásnak, kevés víz van a tavakban és az érzékeny fajok közül keszegből és süllőből kevesebbre számítunk, de pontyból nem lesz hiány, kielégítő a mennyiség

– mondta a portálnak Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. vezérigazgatója.

A megnövekedett takarmányárak, a magas üzemanyag- és bérköltségek miatt drágulni fog a hal idén karácsonyra, nem lesz ezer forint alatt a ponty kilója.

A ponty az ünnepek örök slágere, de egyre többen esznek harcsát is.

A tengeri halak közül a lazac a sláger, de a szakember nem ajánlja, mert a tengerek erősen szennyezettek nehézfémekkel és mikroműanyagokkal, ezzel szemben a magyar halak sokkal egészségesebbek.

Kapcsolódó
Az eredeti bajai halászlé titka
Az embernek a halászlé miatt van öt ujja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik