Életmód

91 éves Gyuri bácsi, a gyógynövények bükki mindentudója

Úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít belőle.

Szabó Gyuri bácsi élete nyitott könyv, mi több kész regény ismerői és a természet patikáját tisztelők körében. A sajtó annyit írt már a köztiszteletben álló bükki füvesemberről, hogy születésnapján sem tehet mást. A Sokszínű Vidék az elmúlt években közzétett cikkeivel emlékezteti olvasóinkat a gyógynövények mindentudójának tevékenységére, egyben köszönti Gyuri bácsit április 15-én, 91. születésnapján.

Nemrégiben fel­aján­lotta a mi­nisz­ter­el­nök­nek és a csa­lád­ügyi ál­lam­tit­kár­nak, hogy tu­dá­sát a csa­lá­dok bő­ví­té­sé­nek szol­gá­la­tába ál­lítja. Szerinte, ha a kormány családtámogatási rendszerét kiegészítenék az általa kifejlesztett Babaváró programmal, akkor három-négy év alatt megállítható lenne a népesség fogyása.

Az év végi ünnepek minden családban a szeretetet jelentik. Gyuri bácsi három misztikus gyógynövényt ajánl karácsonyra, hogy még szebben teljenek az ünnepek.

Alvászavar ellen is érdemes megfogadni tanácsait: a “nemzet természetgyógyásza” a nyugtató hatású gyógynövényeket ajánlja.

Bükkszentkereszt legnagyobb munkaadója és egyben adófizetője a Szabó Gyuri bácsi, akinek vállalkozása 2018-ban jelentős fejlesztésbe kezdett.

Ha életéről és munkásságáról kérdezik, őszintén vallja:  legnagyobb öröme, hogy sok embernek tudott már segíteni és bíznak benne.

Elképesztő álhírek is elterjedtek róla: van, ahol azt írták, hogy Gyuri bácsi nem is létezik.

A fogyókúrára is vannak tanácsai, hiszen ki lehetne hitelesebb “személyi edző” nála?

A tavasz a felfrissülés, a megújulás ideje. Ehhez gyógyteákat ajánl a bükki füvesember.

Munkásságát több alkalommal elismerték, 2018-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést.

A Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok – mely egészségfesztivállá nőtte ki magát – országos elismertségű rendezvény több mint egy évtizede.

Szabó Gyuri bácsi lakóhelyén az oktatást és a gyerekek sportolását is önzetlenül támogatja. Gyógynövényes tantermet hozott létre Bükkszentkereszten.

Gyuri bácsi nagymamája megjósolta, hogy füvesember lesz belőle.

Minden évben megjelenő egészségnaptárában konkrét tanácsokat ad az év minden napjára, hogy milyen teát igyunk az egészségünk védelmében.

Ma is járja az országot, és előadásain elmondja az egészséges életmódra vonatkozó legfontosabb tanácsait.

Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít belőle.

Fotók: Facebook/Szabó Gyuri bácsi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik