Életmód

Újabb meseszép olasz városban kínálják 300 forintért a házakat

Mint más városokban is szokás, a 300 forintos vételár fejében a vásárlóknak kell az ingatlant helyreállítani.

Olyan sok olaszországi város szállt be a versenybe, hogy egy kávé áráért adjon házakat és így lakókat csábítson a saját településükre, hogy egyes települések igyekeznek az ajánlatukat a többiekénél még kedvezőbbé tenni, hogy a vevőket elvonzzák a riválisaiktól, írja a CNN Travel.

A legújabb potenciális célpont a szicília déli részén lévő szigeten található Bivona. A kisváros ajánlatában adókedvezményeket kínál mindenkinek, aki nagyjából 300 forintért vásárol a rengeteg üres ház közül.

Mint sok más olasz nagyvárost, Bivonát is elhagyták a fiataljai, hogy a nagyobb településeken keressenek lehetőségeket.

Az elmúlt 40 évben népességünk a felére csökkent. Ma már csak 3800 lakosunk van. Tervezzük, hogy helyreállítjuk a város épületeit, hogy hasonlítsanak a 16. századi mivoltjukra. Vissza akarjuk állítani város reneszánsz kori nagyságát, azt az időszakot, amikor 8000 ember élt Bivonában, és ez egy virágzó feudális hercegség volt, amelyet V. Károly császár áldott meg

– mondta Angela Cannizzaro, Bivona polgármestere.

1 euróért vettek házat Olaszországban. Ez történt utána
Túl szépnek hangzott, hogy igaz legyen, mégis az lett.

Mint más városokban is szokás, az egy dolláros, átszámítva körülbelül 300 forintos vételár fejében a vásárlóknak kell a megvásárolt ingatlant helyreállítani. Bivona adókedvezményei azoknak a vásárlóknak szólnak, akik úgy döntenek, hogy tartózkodási helyként használnák az ingatlant.

Más városok, ideértve a szicíliai Mussomeli és Cammarata közösségeket, megkövetelték a piacon lévő lakásvásárlóktól, hogy az egy dolláron felül 5 ezer eurót tegyenek le letétként, amelyet visszakapnak, ha három éven belül megkezdik a felújításokat.

Bivona ennél egy kicsit lazább. Mindössze 2750 dolláros letétet követelnek meg, és a kötelező felújítási időszak négy évre szól.

Nem Bivona az egyetlen város ugyanakkor, amely kihagyhatatlannak tűnő ajánlattal rukkolt elő. Az olaszországi Molise régióban a helyi önkormányzat 27 ezer dollárt ajánlott fel bárkinek, aki hajlandó oda költözni és vállalkozást indítani.

Más helyeken segítenek eligazodni a bürokrácia útvesztőiben, vagy akár készpénz adnak a családot alapító párok számára, akik a településre költöznek.

Néhány vásárló már megosztotta tapasztalatait, és az ő leírásaikból úgy tűnik, az olcsóbb házaknak a kibővítése viszonylag simán zajlik, így az ajánlatok valóban kedvezőnek számítanak.

Bivonában néhány eladásra kínált ház rossz állapotban van és csak kőfalak állnak. Más házak esetében azonban csak minimális munkára van szükség.

A vásárlás iránt érdeklődők Bivionába érkezve kedves és barátságos várost találják szemben magukat.

Annyi üres épület ellenére Bivona régi központja továbbra is tele van élettel. Friss hegyi levegő, tiszta folyók, gyógyító gyógynövényekkel teli erdők és színes gyümölcsösök gazdagsága jellemző ránk. Nincs szmog, nincs zaj, csak tiszta természet és nagyszerű panoráma

– mondja a polgármester.

Milliókat kínál egy dél-olasz régió annak, aki odaköltözik
Ajándékba adott pénzzel csalogatják az új lakókat.

A környéken lehet túrázni, lovagolni, kerékpározni, tiszta napokon pedig el lehet látni egészen a tengerig. A legközelebbi tengerparti üdülőhelyek autóval 40 perc alatt elérhetők.

A kínált 300 forintos otthonok között szerepelnek a 18. századi épületek, hajdani pásztorlakások faajtókkal, cseréptetőkkel és vastag kőfalakkal. Néhány közülük panorámás terasszal is rendelkezik. Más házak kétemeletes épületek, ahol a földszintek gyakran korábban istállók voltak, míg a felső emeletek családok számára kialakított lakóterek.

A helyiek mélyen vallásosak és nagy ínyencek. Az Apák napja például kiemelt kulináris esemény. Azoknak a látogatóknak, akik olcsó házat keresnek Bivonában, ingyenes kóstolót ígérnek a város kiemelt ételeiből, hogy a vidék ízeibe is belekóstolhasson az itt letelepülni vágyó.

A polgármesteri hivatal értékesít más kétszintes elhagyott lakásokat is, ezek ára magasabb, de jobb állapotban vannak.

Megértjük, hogy néha problémát jelenthet egy összeomló ház megszerzése, még akkor is, ha ingyen van, ezért ajánlunk jobb állapotú házakat is eladásra, némileg magasabb áron

– mondta Cannizzaro.

Az új tulajdonosok bármihez kezdhetnek a megvásárolt ingatlannal: lehet belőlük otthon, de akár szállodát, panziót, éttermet vagy üzletet is kialakíthatnak belőlük.

Bakancslistás gyönyörűségek a Velencei-lagúnában
Olaszország minden évszakban elvarázsol színeivel, ízeivel, hangulatával.

Kiemelt kép: Wikipedia.com/Salvatore Giallombardo

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik