Életmód

Kicsinosították a graffitis kiskertet a szegedi városszépítők

Facebook / Mondolo
Facebook / Mondolo
Rá sem lehet ismerni a korábban elhanyagolt területre.

Készülvén a tavaszra, rendezték a Famanós fal előtti kiskertet – írta a Mondolo.

A szegedi Mondolo Egyesület tagjainak célja, hogy emberi és természeti környezetünk felfedezésére ösztönözzenek. Korábban a Sokszínű vidék is megírta, hogy a szegedi környezetvédők egy látványos graffitivel rukkoltak elő a megyeszékhely egyik félreeső utcájában. A közelmúltban úgy döntöttek, ideje a falfestmény előtti, keskeny kis teret is rendezni.

Visszavágtuk az évelő növényeink elszáradt szárait, összeszedtük a sok-sok eldobott szemetet és eldugtunk még több virágot. Egészen pontosan ún. geofitonokat. Ezek azok a virágos évelők, amik lombfakadás előtt nyílnak, majd visszahúzódnak a talajszint alá, úgy várják a következő tavaszt. Ilyen növények például az ibolya, a krókuszok, a hóvirág, a jácint, a tulipán és a hunyorok. Hogy miket ültettünk nemsokára kiderül

– ezekkel a szavakkal osztották meg a Facebookon az akcióról készült fotókat az önkéntesek.

Galéria
Facebook / Mondolo

Azt is leírták, hogy kissé megcsúsztak az ültetéssel, így ha idén nem is, de jövőre valószínűleg szépen fognak virítani a növények, folyamatosan fejlesztve és szépítve a manós fal előtti kertecskét.

A Mondolo aktivistái arra kérik a szegedieket, hogy a kiskertet rendeltetésszerűen használják. Hangsúlyozták, hogy a kert még véletlenül sem illemhely, szeméttároló vagy hamutartó. A kert eredeti funkciója a gyerekek és felnőttek környezeti nevelése, érzékenyítése és a környék atmoszférájának javítása, ezért kérnek mindenkit a szemlélet gyakorlására.

A városszépítő tevékenységgel kapcsolatban további részletek itt találhatók.

Kapcsolódó
Fecskék díszítik egy szegedi fűtőmű falát
Több mint 800 négyzetméternyi felületre kerültek fecskéket ábrázoló falfestmények.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik