Virágzó vidékünk

Újra kinyit Szolnok legendás gyógyfürdője

facebook/Tisza Szálló és Gyógyfürdő
facebook/Tisza Szálló és Gyógyfürdő
A város önkormányzata régóta szeretné birtokában tudni az emblematikus épületet, a kínai tulajdonos azonban minduntalan irreálisan magas összeget kér érte.

Az 1928-ban épült szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő az eltelt közel száz év alatt a város szimbólumává vált, hosszú évtizedekig háromcsillagos kategóriában működött.

Ennek “hirdetménye” ma is ott díszeleg az épület főbejáratánál, ám már régen nem az: a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Hotel Tiszát a csillagaitól megfosztotta, és „nem minősített” állapotba helyezte.

Idén nyáron a fürdő bezárt. Az akkor kihelyezett felirat szerint „technikai okok miatt” nem adott termálvizet a szolnoki Tisza Szálló és Gyógyfürdő közkifolyója, ezért kényszerültek a szolgáltatás megszüntetésére.

hoteltisza.hu

A helyiek nagy örömére úgy tűnik, hogy a hibát kijavították, a Tisza Szálló és Gyógyfürdő épülete mögötti, a Tisza parti sétány mentén kiépített közkifolyó üzemel, a szivattyú újra felszínre hozza a termálvizet, melynek összetétele: kálium, nátrium, ammónium, kálcium, magnézium, vas, mangán, nitrát, nitrit, klorid, bromid, jodid, fluorid, szulfát, szulfit, metaborsav, metakovasav.

2023. december 27- én a Hotel Tisza Szálló és Gyógyfürdő újra nyitja termálvizes fürdőjét

– közölték a tulajdonosok közösségi oldalukon.

A gyógyfürdő a több mint 900 m mélyről feltörő gyógyhatású termálvizet használja fel a betegek fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléséhez

A gyógyfürdőben alkalmazott fürdőkúrák az alábbi javasoltak: idült izületi gyulladások, degeneratív izületi elváltozások, a gerinc különféle idült gyulladásos és kopásos megbetegedései, egyes anyagcserezavarok által okozott izületi elváltozások (köszvény, cukorbetegség), idült idegfájdalmak, ideggyulladások, idült izomfájdalmak, elhúzódó, nehezen gyógyuló csonttöréseknél, sérülések, sportsérülések utókezelése, érszűkületek egyes formái, idült nőgyógyászati megbetegedések, meddőség – olvasható az intézmény weboldalán.

A Tisza Szálló és Gyógyfürdő kínai tulajdonban van. A város önkormányzata régóta szeretné birtokában tudni az emblematikus épületet, a tulajdonos azonban minduntalan irreálisan magas összeget kér érte.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik