Kertünk-Portánk

Álomház vár új gazdára a Mecsek és a Zselic lankáinak ölelésében

facebook/Mecsek Makelaardij in Hongarije
facebook/Mecsek Makelaardij in Hongarije
Kán és a falut körülölelő völgy túlélte az idő múlását és a bőség korába ért.

A Mecsek és a Zselic találkozásánál, Pécstől 30 kilométerrel nyugatra egy észak-déli fekvésű festői szépségű völgy szívében fekszik Kán, mely 2001 óta üdülőfaluként ismert.

Kapcsolódó
Völgykatlanban bújik meg a magyar Svájc, a Mecsek ékszerdoboza
A katonás rendben sorakozó porták többségükben tornácos parasztházak.

Kán tipikus sváb falu, tradicionális sváb stílusú házakkal az út két oldalán építve, haranglábbal, temetővel és karakteres szobrokkal. Bár a második világháború után az eredeti paraszti kultúra és életmód már sokadik válságát élte a településen, az 1990-es években újraélesztették a festői környezetben elterülő gyöngyszemet.

A falu visszakapta természetes kinézetét, s mivel az építészeti örökség helyi védelmének értelmében csak tradicionális sváb mintára épülhetnek házak a faluban, az nem is fog változni.

facebook/Mecsek Makelaardij in Hongarije

Kán megmutatja a 20. század eleji magyar építészeti hagyomány jellegzetességeit, ahol több portán foglalkoznak falusi turizmussal, vendéglátással, várnak természetbarátokat, családokat, pihenni vágyókat, hogy megtapasztalhassák a falusi élet szépségét, élvezhessék a csend és nyugalom kicsiny szigetének csodáit.

A piciny zsákfalut az erdők ölelésében bújik meg, s amikor megtapasztaljuk ezt a közeget, úgy érezhetjük, mintha mesébe csöppentünk volna.

Kán és az ő tökéletes völgye túlélte az idő múlását, most pedig a bőség korába ért, így több és több embernek nyújt lehetőséget arra, hogy kilépjen a problémák, stressz tűzdelte mindennapjaiból, hogy újra kapcsolatba kerülhessen az emberi értékekkel egy egészséges és természetes életforma megtapasztalásával egy barátságos közösségben

– olvasható az üdülőfalu Facebook oldalán.

facebook/Mecsek Makelaardij in Hongarije

Ha a fenti sorokat olvasva bárki kedvet kapott a káni élethez, annak kiváló lehetőséget kínál egy eladó porta az álmok megvalósításához.

Egy újabb igazi gyöngyszem Kánban! 2005-ben épült, 2 háló+nappalis, közel 3000 négyzetméteres telekterületen, ivóvíz minőségű forrással

– írják az ajánlóban, melyben további képek láthatók és az ingatlan árát is megismerhetjük.

Ahhoz nem szükséges ingatlanszakértőnek lenni, hogy a fotók alapján véleményezzünk: szerintünk a gyönyörű porta nem sokáig vár majd új tulajdonosára.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik